Draag bij aan een tractor voor de Gouden Zon

Beste Vrienden, 

 

Zoals jullie weten werkt De Gouden Zon vanuit het principe van de permacultuur. Binnen de permacultuur wordt weliswaar zo weinig mogelijk met machines gewerkt, maar voor het echte zware werk is toch geregeld een tractor nodig.  

 

De twee oude tractoren van De Gouden Zon zijn onlangs afgekeurd en kunnen niet meer worden gerepareerd. Ze moeten vervangen worden door één  goede, tweedehands tractor die weer tenminste  10 jaar mee kan. Kosten naar schatting ongeveer € 7.500. Helaas is de laatste jaren van overheidswege sterk bezuinigd op de bijdragen voor begeleiding en daarom kan De Gouden Zon dit bedrag nu niet opbrengen. 

 

Dit project valt buiten de “gewone” activiteiten van de Vrienden van De Gouden Zon: wij ondersteunen namelijk normaal gesproken de bewoners financieel voor zaken die niet tot de reguliere zorg worden gerekend, voor “extra’s” dus. Met andere woorden, de regelmatige, bv. jaarlijkse, donaties aan de Vrienden worden niet besteed aan dit project. Maar de stichting vindt de aanschaf van de tractor wel een sympathiek doel en bovendien heeft De Gouden Zon de tractor echt nodig. Daarom willen we ons als extra activiteit inspannen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen en te schenken aan De Gouden Zon. 

 

 

 

Wij doen een beroep op u om ons te helpen een tractor aan te schaffen voor de Gouden Zon. De Vrienden maken voor deze actie gebruik van Stichting GeefGratis, of Geef. Geef is een platform waar particulieren en bedrijven hun eigen actie kunnen opzetten om donaties op te halen voor een goed doel.  

Via onderstaande knop wordt u direct naar een betaalomgeving geleid en kunt u een donatie doen voor een tractor voor De Gouden Zon. Doneren kan al vanaf €5,-. Daarnaast kunt u uw naam geven bij uw donatie, maar u kunt ook anoniem doneren.  

 

Een donatie doen is erg simpel! U klikt op onderstaande knop. U wordt dan naar de website van Geef geleidt. Hier kunt u klikken op de knop Doneer nu. Op de website die dan wordt geopend, kunt u ervoor kiezen om een standaard bedrag te doneren of zelf een bedrag kiezen. Vervolgens kiest u op welke manier u wilt betalen en als laatste vult u uw gegevens in of kiest u ervoor om anoniem te doneren.  

Check of alle ingevulde gegevens kloppen, ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘Nu doneren’.

U krijgt een bevestiging en dankmail via Geef. 

De Stichting Vrienden heeft de ANBI-status, dus uw gift is fiscaal aftrekbaar. 

 

Namens alle bewoners, assistenten en de andere Vrienden van De Gouden Zon:  

Hartelijk dank voor uw bijdrage!